Drecun: I srpska strana može da dovede brojne žrtve albanskih zločina

drecun
Izvor: Pink

Plan kosovskog premijera Aljbina Kurtija je da jedan od članova njegove delegacije bude i žena koja je preživela napad paravojne formacije "Škorpioni" u Podujevu, 1999. godine, a sve sa ciljem da se srpsku stranu "izbaci iz težišta", skrene pažnju sa ključnih pitanja, kao što je formiranje Zajednice srpskih opština, i nametne svoje teme, poput navodnog genocida koji su Srbi počinili na Kosovu, prenose Večernje novosti.

Reč je o, kako se spekuliše, Sarandi Bogujevci, aktuelnoj potpredsednici parlamenta u Prištini, iz redova Кurtijeve stranke Samoopredeljenje, koja bi na sastanku u Briselu trebalo da otvori priču kako je sa 12 godina preživela napad u kojem su stradali članovi njene porodice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tim povodom da je je Saranda Bogujevci teško stradala i da ima tešku priču, ali i da to nije pitanje celog naroda, niti pitanje teritorijalnog razgraničenja, te da bismo i mi mogli na desetine i stotine takvih ljudi da dovedemo, ali kada se to uradi, pokazuje se odsustvo želje za razgovorom.

Na pravljenje atmosfere koja će unapred podići tenzije u nastavku razgovora ukazao je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji je ove planove Кurtija nazvao "gadnim, prizemnim i jadnim".

Oglasila se i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je poručila Кurtiju da "već jednom tuži Srbiju za genocid, umesto što time stalno preti i koči pregovaračke napore":

„Кurti je ideološki fanatik, na svakom sastanku pravi cirkus i jasno govori da mu dijalog nije prioritet. Neka preti Srbiji tužbom za genocid, ali hajde da vidimo šta ima da kaže u toj tužbi, a mi ćemo da dokažemo šta se zaista dogodilo“, poručila je Brnabić.

Predsednik skupštinskog Odbora za КiM Milovan Drecun kaže da i srpska strana može da dovede brojne žrtve albanskih zločina.

„Dovoljno bi bilo samo da se pred Кurtija na sto stave fotografije vođa tzv. OVК sa odsečenim srpskim glavama. "Škorpioni" i drugi koji su činili zločine za to su i osuđeni, ali Albanci nisu za zločine koji se i dalje nastavljaju - da se Кosovo etniči očisti od Srba“, rekao je Drecun.

zabeli ks
14. Jun 2021.
Хвала, Бога што срби имају овог Дрецуна, без њега Албин Курти био би само обичан граѓанин Косова. Он је најзаслужни, што је г.Албин Курти данас Премијер, ОН је повод, његова иницијатава за у Хагу, добила епилог – да Косово остало без преседника, ПДК без лидера партије, ЛДК без подршке Преседника Косова и ПДК, а Српска листа на маргинима збивања на Косово. Хвала г.Дрецун, ако Бог да вам споменик градимо. За твој придонес развоја Косово.