Petković: Кurti je ideolog mašinerije zla, poslednji koji ima pravo da bilo koga optužuje za genocid

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković
Izvor: Kancelarije za KiM

Povodom najnovijih najava Aljbina Кurtija da će tužiti Srbiju za genocid, diroktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da bi umesto što svim snagama radi na šovinističkom konceptu proglašavanja Srba i Srbije za zločince, "Kurti trebalo da svoje sunarodnike počne da upoznaje sa zločinačkom prirodom terorističke UČК, čije su žrtve bili, ne samo Srbi, već i mnogi Albanci".

„Кurti je uostalom bio jedan od ideologa te mašinerije zla, koja je ubijala, kidnapovala i kasapila ljude da bi trgovala njihovim organima, i poslednji je koji ima pravo da bilo koga optužuje za genocid“, naveo je u saopštenju Petković.

Ističe da je Srbija dosledno spremna da istraži sve zločine, bilo da su oni stvarni ili izmišljeni, i da je iskazala jasnu spremnost da dozvoli istraživanje svakog lokaliteta, za koji postoji sumnja da bi se na njemu mogli naći nečiji posmrtni ostaci, ali da Priština ne želi da manifestuje istu vrstu otvorenosti, jer je Кurti svestan da bi njegova ideološko-propagandna priča o  tzv. genocidu nad Albancima pala u vodu suočena sa stvarnošću i istinom o pravoj prirodi UČК.

„Кurtijev lažni humanizam rezervisan je samo za njegovu ideološku sabraću, čak ne ni za sve Albance, jer mnogi od njih su bili žrtve zločinačke mašinerije UČК, a svakako se ne odnosi na 350 posmrtnih ostataka u mrtvačnici u Prištini, čiju identifikaciju Кurti ne dozvoljava, upravo da bi zataškao istinu o mračnoj strani njegove separatističke ideologije“, dodaje se u saopštenju.

Naglašava se da će političari u Prištini imati moralno pravo da govore o zločinima tek onda kada budu spremni da priznaju da su sami pokrenuli spiralu zločina koja je rezultirala svim ratnim strahotama i egzodusom četvrt miliona Srba i drugih nealbanaca sa Кosova.

„I neka Кurti ne misli da će Beograd i srpski narod ćutati pred njegovim bezočnim lažima o tzv. genocidu nad Albancima, jer mi smo za suočavanje sa istinom o stradanjima ljudi svih nacionalnosti na Кosovu i Metohiji i moralno i na svaki drugi način spremniji od njega i njegove ideološke braće“, poručio je direktor Kancelarije za KiM.  

Ronni
12. Jun 2021.
zasto tako rano se pise o kurtiu ?!!
on je lider ali zasto strah ? narod ga i,abrao