Drecun: Novi komandant KBS spreman na sve protiv srpskog naroda 

Milovan Drecun
Izvor: Facebook

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da je očigledno da Priština promenama na čelu Kosovskih bezbednosnih snaga želi da upotrebi KBS za jednostrane nasilne akcije na severu Kosova.

Povodom imenovanja novog komandata KBS, umesto Rahmana Rame koji je podneo ostavku na to mesto, Drecun kaže da su našli osobu koja je spremna da uradi sve.

"U Baškinu Jašariju su pronašli osobu, kriminalca koji će biti spreman da uradi sve što može protiv srpskog naroda i da iskoristi maksimalno kapacitete KBS da dovrši entičko čišćenje Srba i kao takav predstavlja rizik po bezbednost i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji”, ističe Drecun.

Povodom pisanja albanskih medija da je Rama odbio da pošalje vozila KBS na sever kao podršku policijskoj akciji, Drecun je za Kosovo onlajn rekao da su očigledno tražili nekog ko bi bio spreman da u narednom periodu upotrebi opremu, naoružanje, vozila i ljudstvo iz KBS za neke nove akcije na severu Kosovu. 

"Tu je postojao plan, sudeći po pisanju medija, da se upotrebe i neka vozila iz sastava KBS za policijsku akciju na severu, što nije dozvoljeno na osnovu sporazuma koji je Beograd postigao sa NATO i koji podrazumeva da bez prethodne saglasnosti Kfora KBS ne može da boravi na severu”, rekao je Drecun. 

Naveo je da je posle toga usledilo upozorenje ambasade SAD da tehnika i oprema koju doniraju SAD ne može da se koristi u drugim formacijama bez američkog odborenja. 

Drecun je rekao da je novi komandant KBS već bio predmet interesovanja i Kfora i Unmika i nalazi se u “Beloj knjizi” organizovanog krimanala koju je Kfor objavio za svoje interne potrebe. 

"Može se pretpostaviti da će Baškim Jašari biti spreman da izvršava i takve naloge, da bez odobrenja komandata Kfora upotrebi opremu ili ljudstvo KBS za akcije na severu”, rekao je Drecun. 

Za Baškina Jašarija je naveo i da je pripadnik jednog od najjačih kriminalnih klanova na Kosovu. 

"To je klan Jašari, čiji je vođa Rifat Jašari. Baškin Jašari je kao brigadni general kosovskog zaštitnog korupusa bio identifikovan kao kriminalac koji je uključen u šverc droge i oružja, u organizovanje prostitucije, iznude i reketiranja, u čemu je aktivno sarađivao i sarađuje sa dreničkom kriminalnom grupom Hašima Tačija”, kaže Drecun.