Drešaj: Bisljimijeva izjava o ukidanju sankcija preuranjena, nanosi štetu Kosovu

Šemsedin Drešaj
Izvor: Reporteri

Poslanik ABK Šemsedin Drešaj, povodom izjave zamenika premijera Kosova Besnika Bisljimija o mogućoj preporuci za ukidanje mera EU protiv Kosova, kaže da su preuranjene i zbog toga štetne, piše Dukađini.

„Mislim da preuranjene izjave državi, mislim da je izjava gospodina Bisljimija nije proizvela ništo dobro”, rekao je Drešaj.

Drešaj kaže da Kurtijeva vlada bira velike probleme, kao što je neuspeh u međunarodnom i lokalnom segmentu.

„Situacija koju smo sami proizveli sa Evropskom zajednicom, u vezi sa sankcijama, zaista je bolna za građane Kosova, jer je aktuelna vlast sa 51 odsto izabrana da reši problem, da se složi sa našim prijateljima sa kojima smo proglasili nezavisnost. Nažalost nismo uspeli ni u međunarodnom ni i lokalnom segmentu, praktično od vlade Avdulaha Hotija, kada je Izrael prihvatio Kosovo, nemamo drugo priznanje”, rekao je Drešaj.

"Nijedna država ne može opstati bez prijatelja, raskinuli smo sa Amerikom, sa Evropom, raskinuli smo sa Natoom, gde ćemo tražiti prijatelje? Iz Rusije? Iz Afrike ili iz Srbije? Ovo nije u redu, to je loše orijentisana politika, bez namere da se uvredi bilo koji politički sektor“, rekao je Drešaj.