Drešaj: Penzioneri pretvoreni u prosjake, vlast se ne održava gaženjem, represijama i ucenama

Šemsedin Drešaj
Izvor: Ekonomia Online

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Šemsedin Drešaj ukazuje da su penzioneri u potpunosti zanemareni ocenjujući da ne samo da su van agende aktuelne vlasti, već su se pretvorili u "prosjake kojima se ni milostinja koja im se daje ne usklađuje sa troškovima života".

"Prevara sa penzionerima se nastavlja! Sadašnja vlast, koja je došla da vlada sa socijalnim i antikorupcijskim programom, ove tri, četiri godine nastavlja da bude antisocijalna i najkorumpiranija vlast. Najugroženija kategorija, penzioneri, potpuno je zanemarena", naveo je Drešaj na Fejsbuku.

Navodi da su penzioneri potpuno van agende aktuelne vlasti.

"Pretvorili su ih u prosjake, ali ni milostinja koja im se daje ne usklađuje se sa troškovima života. Poslanici Alijasne za budućnost Kosova glasali su za podršku međunarodnom sporazumu za regulisanje socijalnih šema u zemlji, uprkos obećanju većine, to se nije dogodilo", dodao je. 

Ističe da se prevara nastavlja i navodi da je aktuelna vlast prevarila sve, pa i birače.

"Varanje onih koji su se nadali dostojanstvenom odlasku u starosnu penziju više je od zločina. Ova vlast mora hitno delovati tako što će omogućiti korišćenje doprinosa zaslužnima i uskladiti ih sa troškovima života. Država i vlast se ne održavaju gaženjem, represijama i ucenama, već poštovanjem. Penzionerima je potrebna podrška", poručio je Drešaj.