DSK: Ljatifi većinu vremena provodi van Kosova, a lekari nam odlaze

Rifat Ljatifi
Izvor: Reporteri

Demokratski savez Kosova kritikovao je rad ministra zdravlja Rifata Ljatifija istakavši da je do sada radio samo na posetama u inostranstvu, dok sve veći broj doktora napušta Kosovo, prenosi Reporteri.

U objavi DSK na Fejsbuku se navodi da ministar Ljatifi većinu vremena provodi van Kosova, iako se ono suočava sa velikim problemima u zdravstvenom sistemu.

"Prošlo je šest meseci od kada je Rifat Ljatifi postavljen na čelo Ministarstva zdravlja. Jedini konkretni rezultati do sada su samo dolasci i odlasci ministra u inostranstvo. Ministar zdravlja najviše vremena provodi van Kosova, iako se naša zemlja suočava sa velikim problemima u zdravstvenom sistemu", objaveljeno je na Fejsbuku DSK.

DSK je naveo da lekari odlaze sa Kosova, a da se sve veći broj građana leči u inostranstvu.

"Preko 1.000 zdravstvenih radnika je već tri meseca bez plate, 45 lekara je otišlo sa Kosova za samo mesec dana. Već godinu dana Ministarstvo zdravlja nije raspisalo nijedan konkurs za specijalizacije iz oblasti medicine, dok je za samo dva meseca preko 200 građana naše zemlje potražilo lečenje u inostranstvu", naveli su iz DSK-a.