DSK: Vlada svakodnevno krši zakone i Ustav, to je postalo normalno

DSK
Izvor: Reporteri

Demokratski savez Kosova saopštio je da je Vlada svakodnevno krši zakone i Ustav i da je to postalo normalno, piše Koha.

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Armend Zemaj je na konferenciji za novinare istakao da Vlada, osim kršenja Ustava, kontinuirano donosi štetne odluke za Kosovo, prenosi Koha.

“Kršenje zakona i ustava za vreme ove vlasti i od ove vlasti postalo je normalno. Više od prekršaja je neznanje ove Vlade. Kao što ima kontinuiranog kršenja ustava, ima i kontinuiranog donošenja štetnih odluka. Kurti takve odluke donosi zbog neuspeha u procesu dijaloga i upadanja u Vučićevu zamku”, rekao je Zemaj.

Škemb Manaj iz DSK je naglasio da Vlada svakodnevno dobija „crvene kartone“ i da su javni funkcioneri pod pritiskom vladajuće stranke.

“Danas bi bila vest da ova vlast ne krši zakone i Ustav. Gotovo polovina vladajućeg tima dobila je crvene kartone zbog kršenja Ustava. Umesto da pobegnu, oni se brane. Juče je Ustavni sud dao crveni karton apsolutnoj vlasti. Javni funkcioneri u svakoj instituciji su pod velikim pritiskom vladajuće stranke”, rekao je Manaj.