Haziri: DSK bi za 45 dana rešio probleme koje je stvorio Kurti

Ljutfi Haziri
Izvor: Albanianpost.com

Potpredsednik DSK Ljutfi Haziri rekao je da bi ta stranka za 45 dana rešila probleme koje je stvorio premijer Aljbin Kurti, kao i da je Kurti prihvatio formiranje Zajednice srpskih opština, prenosi Teve 1.

Prema Hazirijevim rečima, najštetniji su sporazumi koje je Kurtijeva druga vlada dogovorila sa Srbijom.

„Za 45 dana rešili bismo probleme koje je izazvao Kurti. Naš plan je javan i u debati sa interesnim grupama koje žele da raspravljaju.Teret koji je stvorio Kurti se nikada nije desio u istoriji Kosova. Nikad goreg dogovora nije bilo“, izjavio je Haziri.

Haziri je izjavio da Kurti ima skrivenu agendu jer, kako navodi, svojim postupcima želi da stvori utisak da je promenio svoju politiku.

„On je, ako razgovaramo politički, prihvatio da će izraditi Nacrt statuta Zajednice. Sumnjam u to, mislim da je to skrivena agenda kojom je stvorio utisak na međunarodne partnere da se menja, da je od odbijača postao saradnik", dodao je Haziri.

Smatra da je Kurti rekao "da" ZSO, jer u Ohridu nije imao izbora.

On je, komentarišući fotografiju Kurtija i ministra odbrane Armenda Mehaja sa dronovima "Bajraktar" , rekao da ti dronovi ne mogu čak ni da se prebace iz magacina u kome se trenutno nalaze.

„U vreme kada postoje ograničenja za poletanje u vazduhu, i kontrolu vazdušnog prostora drži NATO, izlazimo i slikamo se sa dronovima koje ne možemo da prebacimo iz magacina. Oni će ostati u tom magacinu. Podređeni smo, ne samo po pitanju bezbednosti, već po svim drugim pitanjima“, naveo je Hziri.

Prema njegovim rečima, Kurtijeva vlada je uradila i druge skandalozne radnje, kao što je, kako je naveo, upotreba zaplenjenog oružja.

Na pitanje da li se životne potrebe mogu podmiriti sa minimalnom platom od 250 evra, Haziri je istakao da je tako nešto nemoguće.

„Kurtijeva vlada se ne bavi tim problemom, čak ih i ne zanima koliko košta potrošačka korpa. Nemaju pojma šta se dešava", zaključio je Haziri.