Duda Balje poručila Lajčaku da promena Ustava Kosova ne dolazi u obzir

Duda Balje
Izvor: Facebook

Poslanica u kosovskoj skupštini Duda Balje ocenila je neprihvatljivim zahtev specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka da Kosovo promeni Ustav radi primene Zajednice srpskih opština, javlja Gazeta Ekspres.

Svaki pokušaj kršenja najvišeg državnog akta, Ustav Kosova je neprihvatljiv čin, poručila je Balje.

“Poruka za one koji inspirišu ustavne promene. Moja zemlja Kosovo je ognjište snažne afirmacije države koja najviše potvrđuje prava nevećinskih zajednica. Svaki pokušaj kršenja najvišeg državnog akta - Ustava je neprihvatljiv čin”, navela je ona.

Nikada ne može biti ustavnih promena, rekla je Balje i navela, kako je rekla, tipičan primer grešaka i lavirinta iz kojeg se ne može izaći - Republika Srpska u Bosni i Hercegovini “koja je postala rak BiH”.

U Evropi ne može i neće biti “Republika Srpska” oličena u Zajednicu srpskih opština.

“Mi Bošnjaci obožavamo svoju domovinu Kosovo takvu kakva je i večno smo zahvalni na jednakoj prilici koju nam pruža. Bićemo rame uz rame sa albanskim narodom u borbi za pravdu i svetsku civilizaciju. Sklonite ruke od improvizacija poput Republike Srpske”, kazala je Balje.

Ona je na kraju zapitala kako će druge nesrpske zajednice živeti u Zajednici srpskih opština, kako je to regulisano i kada će se postići minimalni konsenzus albanskih političkih partija u odnosu na Srbiju.

 

Goranac
17. Oktobar 2020.
Gospodja Balja vi niste bošnjakinja nego muslmanka (torbeška)iz Prizrenske regije.Zatim ako ste bošnjakinja trebalo bi da pišete na takozvanom bosakom jeziku a ne na albanskom.Vi ste KVD (kako vetar duva )😎😎😎
Xaxi
17. Oktobar 2020.
Takoje duda bravo.
Muslimanka
18. Oktobar 2020.
Muslimanka I koja zna za Islam sedi kuci I odgoj decu
Lecler
18. Oktobar 2020.
Ti goranac sto pises tako ja znam goranc ima po hrvatskoj puno oni to ne pricaju,a ti ocito si puno pametan
Davitelj protiv davitelja
18. Oktobar 2020.
Nazalost svi torbesi ,(goranci )maljoci albanci muslimani ,sandzaklije ,bosnjaci ,askalije ,came ,makedonsi torbesi ,(makedonski muslimani ,pomaci ,(bugarski muslimani ,oko dva mil) i grcki muslimani i albanski muslimani sve su to osmanlije koje su nastali za vreme osmanskog carstva ,u TURSKOJ NIKAKO NE PROZIVAJU OSIM TURK OSMANLI ILI NOVI NAROD I NOVA NACIJA OVI STO ZIVE NA KOSOVU I ALBANIJI ORTODOKSI I KATOLICI TO SU TO SU ALBANCI NJIH OKO 30% ostali su TURK OSMANLI SVI TAKO NAS NJIHOVI ISTOTICARI TRETIRAJU ....
Ibrahim
17. Oktobar 2020.
Goranac! Sigurno nisi Orhan Iljijazi, on poznaje pravopis BHS jezika. Ti si jedno nepismeno G(gorance). Veliko "G" iz respekta prema onima koji se nacionalno izjasnjavaju kao "Goranci". G. Dr Duda Balje je Bosnjakinja jer se tako osjeca isto kao sto se 85% stanovnika Prizrena, Zupe, Gore i Podgora na zadnjem popisu izjasnilo da du Bosnjaci i da govore bosanskim jezikom.
Lutfiu
17. Oktobar 2020.
Bravo duda
Dobrivoje Bozinovic
18. Oktobar 2020.
KOSOVO JE SRBIJA
LJUBICA
18. Oktobar 2020.
KODOVO JE SRBIJA I TAKO OSTAJE NIKAFA NECETE BITI PRIZNATI
CECA
18. Oktobar 2020.
TAKO JE KOSOVO JE SRBIJA I OSTAKE SRBIJA POKAZI DUDO SVOJ RODNI LIST I DRZAVLJANSTVO
Dobrivoje Bozinovic
18. Oktobar 2020.
Svi vi podstanari hocete drzave u Drzavi.Stop Kosovo je Srbija.
CECA
18. Oktobar 2020.
TAKO JE KOSOVO JE SRBIJA BILA I..OSTACE
Agron
19. Oktobar 2020.
Duda Bale je srpkinja sa muslimanskom verom. Ja poznajem licno nju. Ona nema nikakvu veru. Skolu zavrsila u Novi Sad. Mi Albanci nikad ne verujemo Bosnjacima. Srbin ko Srbin a vera nije vazna. Bosnjaci ne znaju Albanski vec samo Srpski.