Ðurić: Biber jedan od usamljenih dinosaurusa minulog vremena

Marko Đurić
Izvor: Kancelarija za KiM

Politički analitičar Florijan Biber smatra da pomirenje na Zapadnom Balkanu treba da bude zasnovano na potpunoj negaciji legitimnih srpskih državnih i nacionalnih interesa, tako što ćemo pasti na kolena pred njegovim miljenicima iz Prištine, izjavio je danas potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Ðurić, prenosi Tanjug.

Zato je, ističe Ðurić u saopštenju, nagoveštaj svakog pozitivnog pomaka u odnosima Beograda i Prištine koji ne počiva na takvom scenariju, već na pravednom i kompromisnom prevazilaženju nesuglasica i sukoba, Biberu lična uvreda i šamar njegovoj ekstremističkoj antisrpskoj misiji.

"Samo neko ko nastupa u ime najekstremnijih krugova u Prištini može da bude na stanovištu da na srpskoj strani ne postoji volja za pomirenje, jer godinama unazad smo upravo mi ti koji najglasnije i najiskrenije u regionu zagovaramo politiku mira i saradnje", naveo je Ðurić.

Biber je spreman, kaže on, da u odbrani svoje teze da su Srbi najgori narod na svetu ide toliko daleko da odriče značaj istorijskom sporazumu koji je nedavno postignut u Beloj kući, i koji nakon dugog niza godina predstavlja konkretan korak ka rešenjima i pomirenju koje bi uvažavalo potrebe svih zainteresovanih strana, a ne bi bilo drugo ime za ponižavanje i gaženje Srbije.

"Biber gori od želje da Srbiju vidi zgaženu, ali srećom, on je jedan od usamljenih dinosaurusa minulog vremena koji i dalje ne uspevaju da prevaziđu ideološke i propagandne matrice iz devedesetih godina prošlog veka", zaključio je Ðurić.

Ja
24. Septembar 2020.
Jer i Biber sam zna koju su veliku nepravdu pocinili i zato prica neistine