Ðurić sa kongresmenom Šnajderom o intenziviranju delovanja Srpskog kokusa

Ambasador Marko Đurić sa kongresmenom Bredom Šnajderom
Izvor: Twitter

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić razgovarao je danas sa Bredom Šnajderom, demokratskim kongresmenom iz Ilinoisa, o intenziviranju delovanja Srpskog kokusa u Kongresu SAD, prenosi Tanjug.

Zahvalivši kongresmenu na njegovom aktivnom članstvu i doprinosu vidljivosti Srpskog kokusa na Kapitolu, Ðurić je istakao značaj zajedničkog pristupa ambasade i članova Srpskog kokusa u predstavljanju stavova Srbije na mestu na kojem se kroji američki spoljnopolitički nastup, saopšteno je iz ambasade Srbije u SAD.

„Rad sa Kongresom SAD postavljen je veoma visoko na agendi mojih zadataka u Vašingtonu. Drago mi je da mogu da konstatujem da svakim danom raste zanimanje za našu zemlju, kao i spremnost da se razume naša pozicija u regionalnom i međunarodnom kontekstu. Dobre vesti iz Srbije i regiona sada se redovno čuju u kapitolskim odajama“, rekao je Ðurić.

U razgovoru je naglašena i posebna uloga srpske zajednice u Čikagu i celom Ilinoisu, koja aktivno doprinosi jačanju političkih, ekonomskih i kulturnih veza Srbije i SAD, dodaje se u saopštenju.