Džozef: Nema dokaza da sam albanski lobista; Đurić: Svako se češe tamo gde ga svrbi

Marko Đurić, Edvard Džozef
Izvor: Kurir, Glas Amerike

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić poručio je na Tviteru predavaču na vašingtonskom Univerzitetu "Džons Hopkins“ i bivšem zameniku šefa misije OEBS na Kosovu Edvardu Džozefu da su njegovi komentari o Srbiji klevetnički i lažni, kao odgovor na izjave koje je pre toga na istoj društvenoj mreži Džozef izneo.

"Uz svo dužno poštovanje, gospodine Džozefe, vaši komentari su bili klevetnički i potpuno lažni, veoma tanko prikriveni (ako i takav) napad ne samo na vladu ili pojedine pojedince, već na celu državu – u ovom slučaju Srbiju. Naravno, legitimno je i ignorisati ovakvo bacanje blata i iznositi činjenice – što smo upravo i uradili kako bismo javnost upoznali sa pozadinom ovih napada“, napisao je Đurić na Tviteru.

"E sad, što se tiče skrivenih motiva za koje tvrdite da ih nema, i navodnog odsustva pristrasnosti, molim vas da o tome prosudi obaveštena javnost. Kao poznavaocu našeg kraja, siguran sam da ste upoznati sa izrekom: “Svako se češe tamo gde ga svrbi”. Želim vam mnogo više objektivnosti i mnogo manje pristrasnosti u novoj 2023“, dodao je Đurić.

Američki profesor je, pre toga, reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića datoj na TV Prva da je Džozef albanski lobista, napisao na tviteru, da se radi o "potpuno lažnoj tvrdnji, za koju nema dokaza, i da takva veza nije postojala".

"Moji stavovi su proizvod desetak godina na terenu u svim balkanskim sukobima, uključujući i tokom ratnih godina“, dodao je Džozef.

Dalje tvrdi da njegovo zalaganje u vezi Kosova stavlja u prvi plan dobrobit kosovskih Srba, a ne "kompenzaciju“ Beograda.