Engel danas napušta Kongres, u oproštajnom govoru pomenuo i Kosovo

Eliot Engel
Izvor: TV Klan Kosova

Eliot Engel danas napušta Kongres Sjedinjenih Američkih Država nakon što je njegov član bio 32 godine, a u svom oproštajnom govoru pomenuo je i Kosovo, o kome je rekao da u njegovom srcu zauzima posebno mesto, prenosi Gazeta Ekspres.

“Posle 32 briljantne godine, danas je moj poslednji dan kao član Kongresa. Bila mi je čast služiti narodu Bronksa i Večestera i večno sam zahvalan što sam imao priliku da vas predstavljam u Vašingtonu. Hvala vam što ste mi ukazali poverenje“, napisao je kongresmen Engel na Fejsbuku.

Engel je, takođe, objavio i govor koji je održao 17. decembra, a u kome je posbno istakao i privrženost koju gaji prema Kosovu.

“Uvek sam u svom srcu imao posebno mesto za Balkan, a posebno Kosovo. 1999. godine snažno sam podržao intervenciju Klintonove administracije na Balkanu. Znamo da smo sprečili genocid. Od tada sam pristalica suvereniteta i nezavisnosti Kosova. Zemlja je preduzela izvanredne korake i priznaju je Sjedinjene Države, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Japan i mnoge druge važne zemlje“, rekao je Engel u oproštajnom govoru.