Enver Hodžaj podneo ostavku na mesto vršioca dužnosti predsednika DPK

Enver Hodžaj
Izvor: Ekonomia Online

Vršilac dužnosti predsednika Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj je na konferenciji za novinare objavio da su on i rukovodstvo DPK, u skladu sa statutom stranke, podneli ostavke na funkcije zbog Konvencije za izbor predsednika te stranke, koja će biti održana 3. jula, prenosi Ekonomija onlajn.

"Očekivanja od DPK su velika, pre svega građana Kosova, ne smemo da ćutimo i blisko da sarađujemo. Moramo da zaustavimo dalju degradaciju, da sprečimo izolaciju Kosova i da održimo odnose sa našim zapadnim prijateljima, jer je cilj aktulene vlade da otuđi svako dostignuće, samo zato što je to učinjeno tokom vođstva DPK", rekao je Hodžaj.

Naglasio je da DPK nikada ne sme da zaboravi svoje osnivače i ciljeve "koji potiču iz borbe OVK za slobodu i nezavisnost".

"Oduvek sam verovao u demokratiju, pluralizam, otvorenu raspravu i političke stranke su glavni instrument u sistemu koji vodi ka promenama. Svi, bez razlike, počev od mene imamo odgovornost da se obavežemo da ćemo ojačati DPK i vratiti podršku velikog broja građana i pružiti Kosovu i njegovim građanima razvoj, sigurnost, nadu i velike odluke", zaključio je Hodžaj.