Erdogan pisao Kurtiju: Bilo bi korisno da vaša vlada preispita pitanje ambasade u Jerusalimu

Kurti i Erdogan
Izvor: GazzetaExpress

Predsednik Turske Redžep Taip Erdogan je uputio pismo predsedniku kosovske vlade Aljbinu Kurtiju, u kojem mu je čestitao izbor, ali je pomenuo i pitanje otvaranja kosovske ambasade u Jerusalimu, prenosi Gazeta Ekspres.

Erdogan je u čestitki izrazio zabrinutost zbog otvaranja kosovske ambasade u Jerusalimu i pozvao kosovsku vladu da preispita ovu odluku u okviru relevantnih rezolucija Ujedinjenih nacija i međunarodnog prava.

"Turska će, kao i uvek, u narednom periodu biti solidarna na svim poljima sa bratskim narodom Kosova. S druge strane, budući da znam da i vi imate zabrinutost zbog pitanja kosovske ambasade u Jerusalimu, mislim da bi bilo korisno da vaša vlada razmotri ovo pitanje okviru relevantnih rezolucija Ujedinjenih nacija i međunarodnog prava. Ovom prilikom ponavljam najbolje želje i vašu sreću, kao i prosperitet i blagostanje prijateljskog i bratskog naroda Kosova", napisao je Erdogan u pismu.

Erdogan je takođe rekao da je uključivanje Kosovske demokratske partija Turaka u vladu, stranke koja je osvojila dva mesta rezervisana za tursku zajednicu u kosovskoj skupštini, pokazatelj da Kurti obraća pažnju na prioritete i očekivanja turske zajednice.