Erdogan: Turska pridaje veliku važnost razvoju mira i prosperiteta celog Balkana

Erdogan Tajip.jpg
Izvor: Euro news

Bosna i Hercegovina predstavlja ključnu državu na Balkanu, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i dodao da Turska pridaje veliku važnost njenoj multikulturalnoj strukturi, sigurnosti, stabilnosti i razvoju, prenosi Euro njuz.

Šef turske države je rekao je da je njegova poseta prilika za razgovore o zajedničkim koracima za dodatno unapređenje saradnje i izrazio je zadovoljstvo što će, nakon posete BiH, otputovati u prvu zvaničnu posetu Crnoj Gori, tokom koje će se sastati i sa predstavnicima bošnjačkih i albanskih zajednica u toj zemlji.

Turski predsednik stigao je u Sarajevo i danas će se sastati sa članovima Predsedništva BiH. Prisustvo sastanku potvrdio je i srpski član Predsedništva Milorad Dodik. Pre zvaničnih susreta prisustvovaće venčanju ćerke Bakira Izetbegovića, lidera SDA i, kako su ranije preneli sarajevski mediji, biće svedok na ceremoniji sklapanja braka u džamiji, po pravilima šerijata. Potom će, kako je predviđeno, klanjati molitvu u Baščaršijskoj džamiji iz 16. veka, koju je restaurirala Generalna direkcija vakufa Turske.

"Turska pridaje veliku važnost razvoju mira i prosperiteta celog Balkana. Uveren sam da naša saradnja s BiH i Crnom Gorom doprinosi stabilnosti Balkana", poručio je Erdogan.

Ja
27. Avgust 2021.
Mir vama i vasoj zemlji erdogan hvala !!!
Ja
27. Avgust 2021.
Ja bih pozelela mir u celom svetu!!!!