EU: Ursula fon der Lajen u četvrtak u Davosu sa Vučićem

Beograd_231031_Ursula fon der Lajen
Izvor: Kosovo Online

Predsednica Evropske komisija Ursula fon der Lajen sastaće se u četvrtak, tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, najavljeno je danas iz EU, prenosi Republika.

Portparol Evropske komisije (EK) Erik Mamer precizirao je na brifingu za novinare u Briselu da će predsednica Evropske komisije danas doputovati u Davos na Svetski ekonomski forum, gde sutra govoriti na otvaranju ovog skupa, a potom imati niz bilateralnih sastanka. 

Kako je rekao, Fon der Lajen će se u Davosu sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, premijerom Kine Li Kećijangom, američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom i mađarskom predsednicom Katalin Novak, a učestvovaće i u sesiji "Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu".

"U četvrtak će se sastati sa iračkim premijerom, predsednikom Tajlanda, predsednikom Izraela Isakom Hercogom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Nakratko će se sastati sa premijerom Tunisa i na kraju s premijerom Grčke", rekao je portparol EK.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je otkrio deo dnevnog reda Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, u Švajcarskoj, koji okuplja lidere, diplomate i poslovne ličnosti, na kome će učestvovati i kosovski premijer Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je najavio odvojene sastanke sa njima, ali i istakao da trilateralni sastanak nije u planu.