Fila: Iskopavanja za nestalim Srbima na Kosovu otežala bi poziciju optuženih vođa OVK

Toma Fila
Izvor: Tanjug

Proteklo je tri godine otkako je poslednji put bila dozvoljena pretraga lokacija na Kosovu, na kojima su kako se pretpostavlja ostaci ubijenih Srba, i tada su jednom u bunkeru u Đakovici, između ostalog pronađeni i posmrtni ostaci porodice Šutaković. Advokat Toma Fila za Kosovo onlajn navodi da bi potraga za nestalima i iskopavanja na Kosovu otežala poziciju optuženih vođa OVK.

Fila navodi da bi to pokazalo i neistinitost tvrdnji da su samo Srbi činili zločine.

“Iskopavanja na Kosovu i potraga za nestalim licima bi otežala položaj optuženika u Hagu. Iskopavanja bi pokazala i neistinistost tvrdnji da su samo Srbi činili zločine”, kaže Fila.

Po njegovim rečima, situacija se neće poboljšati dok god je Aljbin Kurti kosovski premijer.

“I pitanje nestalih je političko, kao i svako drugo pitanje koje se tiče Kosova. Gazimestan, Gaziovode bilo koje pitanje da se pokrene, od Aljbina Kurtija uvek dobijate isti odgovor - on hoće samo priznanje  i da se kasnije pripoji Albaniji. Tako će ostati, dok god je on na vlasti”, istakao je Fila.

Miodrag iz Peći
09. Jul 2021.
Ubeđen sam da bi kao Cincarin više postigli ukazujući na albanski genocid nad Cincarima na Moskopolju prestonici Cincarske Zajednice u Albaniji. Ta izdignuta Atlantida a ne potonula sa preko 300 pravoslavnih crkava, prvom štamparijom na Balkanu... Koji su izmislili feta sir i uzo i konjak, imali mlekovode kojim su mleko sprovodili u dolinu. Prvi sineast je bio Milton Manaki. Naš Alkibijad Nuša ili Branislav Nušić, Nikola Pašić negov pra unuk Đurić, tvoja advokatska porodica, diplomata Cincar Marković, Sterija Popivuć... I mogu slobodno reći da najznamenitiji Srbi nisu Srbi već Cincari i Srbija im je veoma zahvalna na tome.
Znate li da je Šarl Aznavur svuda govorio da je Jermen i zahvaljujući njemu i ne samo njemu rasvetlio se turski genocid nad Jermenima...
Zašto, sada, kada se već "Genocidamo" ne spomenemo albanski genocid nad Cincarima ili takođe albanski genocid nad Srbima u Velici podno Čakora kada je sada će 28.jula.1944.godine, poklano preko 500 Srba od kojih je bilo 118 dece mlađe od 12.god.