Gašić i Hil potpisali ugovor o donaciji za opremanje Nastavnog centra „Mitrovo polje“ na Goču

Kristofer Hil i Bratislav Gašić
Izvor: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić potpisao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristoferom Hilom Ugovor o donaciji za opremanje Nastavnog centra „Mitrovo polje“ na Goču zahvaljujući kojem se, kako je istakao, MUP Srbije priključuje listi svetskih lidera u oblasti borbe protiv ilegalne trgovine narkoticima, i relevantni je partner koji parira svim najsavremenijim svetskim policijama.

Gašić je zahvalio američkim partnerima na kontinuiranoj podršci koju pružaju u cilju jačanja kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova, posebno jer su prepoznali značaj ovog projekta, koji je započet još 2018. godine, otkad su rekonstruisani i izgrađeni objekti u okviru ovog Nastavnog centra, koji se pokazao kao jedna od najvrednijih zajedničkih investicija, saopšteno je na sajtu MUP.

Prema rečima Gašića, Nastavni centar „Mitrovo polje“ na Goču adaptiran je u specijalizovane prostorije i opremljen da pruži nastavne usluge po najvišim standardima za potrebe pripadnika MUP Srbije, ali i policijskih službenika drugih država. 

„Obuke koje eksperti srpske policije organizuju u oblasti otkrivanja i deaktiviranja ilegalnih laboratorija za proizvodnju psihoaktivnih supstanci i prekursora priznate su od strane mnogih evropskih i svetskih policija i ocenjene najvišim ocenama od strane instruktora DEA i eksperata EVROPOL, CEPOL i Ujedinjenih nacija“, navodi se u saopštenju.

Hil je potvrdio dobru saradnju između dve zemlje koja će biti nastavljena i u narednom periodu.