Gervala: Demarkacija sa Crnom Gorom čeka mirnije vreme

Donika Gervala
Izvor: Reporteri

Kosovska ministarka spoljnih poslova Donika Gervala izjavila je za podgoričke Vijesti da demarkacija Kosova sa Crnom Gorom čeka mirnije vreme.

"Demarkacija između Kosova i Crne Gore još nije završena i to bi na terenu trebalo da obeleže državne komisije obe zemlje", rekla je Gervala.

Ona je dodala da je Vlada Kosova uverena da će se ovo pitanje zaključiti na najbolji mogući način u povoljnije vreme i kada region bude mirniji.

"Prvobitni izveštaj o radu komisija obe zemlje na Kosovu izazvao je ozbiljne reakcije u javnosti i u institucijama. Nova komisija koju je potom osnovala Vlada Kosova tvrdi da je utvrdila ozbiljne povrede u radu prve komisije. Zajednička izjava bivšeg predsednika Kosova (Hašim) Tačija i predsednika Crne Gore (Milo) Đukanovića, koja dozvoljava mogućnost preispitivanja procesa i eventualnih korekcija u dva pravca, Čakor i Kula, omogućila je Skupštini Kosova da glasa za ova tri dokumenta u paketu kao jednaka. Uvereni smo da ćemo ovo pitanje zaključiti na najbolji mogući način u povoljnije vreme i kada region bude mirniji", rekla je Gervala.

Ona je ocenila da Kosovo i Crna Gora imaju odlične odnose u svim oblastima i da je ekonomska saradnja u porastu.