Gervala sa predsednikom Komiteta ministara SE, traži glasanje za članstvo Kosova

Gervala i Landsbergis
Izvor: Facebook

Kosovska ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala sastala se sa predsednikom Komiteta ministara Saveta Evrope Gabrijeliusom Landsbergisom, a tokom razgovora zatražila je da se sastane Komitet ministara i da se glasa za članstvo Kosova u Savetu Evrope.

Kako je navedeno u saopštenju kosovskog Ministarstva spoljnih poslova objavljenom na Fejsbuku, na sastanku je bilo reči o jačanju saradnje na evroatlantskom putu Kosova, u ovom slučaju o punopravnom članstvu Kosova u Savetu Evrope.

Tokom sastanka, ministarka Gervala, u pratnji potpredsednice Skupštine Kosova, Sarande Bogujevci i ambasadora Ljuljzima Hisenija, čestitala je ministru Landsbergisu na preuzimanju predsedavanja Savetom Evrope i izrazila duboku zahvalnost na podršci koju je Litvanija dala Kosovu za članstvo u Savetu Evrope.

Gervala je naglasila da je "kako je potvrdila Parlamentarna skupština Saveta Evrope", Kosovo ispunilo sve uslove za članstvo i ponudila saradnju kosovskih institucija kako bi se što pre sazvao Komitet ministara "da donese istorijsku odluku za članstvo Kosova u Savetu Evrope", navedeno je u saopštenju.