Gervala: Zahtevi predstavnika "Preševske doline" biće deo dijaloga

Donika Gervala
Izvor: Gazeta Express

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala-Švarc rekla je da će zahtevi predstavnika "Preševske doline biti deo dijaloga Kosova i Srbije" i da je to odgovornost Kosova, prema ovim građanima, prenosi Reporteri.

Internacionalizacija zahteva stanovnika Preševske doline, kako je navela, prilika je da Kosovo svoje zahteve i interese prenese međunarodnoj zajednici.

"Mislim da to nije samo prilika, već je odgovornost Kosova. Ova Vlada je posvećena i ja sam uverena da svi predstavnici koje sam srela u razgovorima koje vodimo sa međunarodnim partnerima vrlo glasno pokreću ovu temu", kazala je Gervala

Ona je naglasila da ne zna u kojem sastavu će dijalog biti vođen i kakvom će se dinamikom odvijati, ali da će svakako " legitimni zahtevi Albanaca u Preševskoj dolini biti deo dijaloga".

"To će biti deo dijaloga koji če kosovska vlada pokrenuti, a da li će predstavnici Preševske doline biti prisutni, ili samo njihovi zahtevi koje mi artikulišemo, to nije pitanje o kome ja mogu da odlučujem jer to zavisi od mnogo faktora. Ne zavisi od nas, ali će njihovi zahtevi biti u dijalogu", rekla je Gervala- Švarc u emisiji "Prajm Tajm" za Kanal10.