Glavni pregovarači Beograda i Prištine u sredu u Briselu

Brisel - dijalog - Vučić - Kurti
Izvor: Koha ditore

Glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, sastaće se 29. septembra u Briselu, potvrdio je portparol EU Peter Stano, prenosi Tanjug.

Ovaj sastanak juče je najavio visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj koji je pozvao kosovsku i srpsku stranu na deeskalaciju situacije na severu Kosova, odnosno hitno povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije i uklanjanje blokada sa puteva u blizini prelaza Jarinje i Brnjak.

Borelj je poručio da je „dijalog uz posredovanje EU i dalje jedina platforma za rešavanje svih otvorenih pitanja između strana, uključujući i ona u vezi sa slobodom kretanja i registarskim tablicama“.

"Dolazak glavnih pregovarača u Brisel narednih dana prvi je pozitivan korak. Od ključne je važnosti da oni dođu sa mandatom da razgovaraju o daljem putu i ​​pronađu održiva rešenja koja su u interesu građana", saopštio je Borelj.

Miodrag iz Peći
27. Septembar 2021.
Kakvi glavni pregovarači: Petković i Besljimi, pa će biti isto ko sa otvaranjem arhiva UQK. Samo Vučić i Kurti i nikako drugo ali uz bezuslovno povlačenje ROSU sa severa KiM.