Gojković: Poređenje Srbije i Vučića sa nacizmom uvreda za srpski narod i sve žrtve nacizma

Maja Gojković
Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković osudila je medijsku kampanju koja se kontinuirano vodi u Hrvatskoj protiv Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, a koja je kulminirala sramotnom naslovnom stranom „Ekspresa“ i fotomontažom, kojom se Srbija i Vučić porede sa nacizmom.

Gojković je istakla da takva poređenja predstavljaju uvredu za Srbiju i sve građane. Kako je saopštilo Ministarstvo kulture, poređenje Vučića, koji je potomak žrtava, sa nacistima je beščašće.

"Ovo je uvreda i za sve žrtve nacizma, porodice žrtava i njihove potomke, koji su osetili strahote nacizma i podneli ogromne žrtve u borbi protiv ovog zla. Posebno je monstruozno u kontekst nacizma stavljati predsednika Vučića, koji je sam potomak žrtava ustaških zlodela u Drugom svetskom ratu, na teritoriji Nezavisne države Hrvatske, koja je jedina imala logor u koju su i deca zverski ubijana. Zato je ovakva naslovna strana vrhunac beščašća", navodi Gojković.

Gojković je istakla da inspiratori takve kampanje moraju da znaju da nijedna ilustracija koliko god bila bezobzirna i uvredljiva neće sprečiti Srbiju i predsednika Vučića da se bori protiv revizije istorije i rehabilitacije ustaških zločina, i veličanja Nezavisne države Hrvatske.