Gračanica: Popović razgovarao sa Rakićem i Devenportom o planovima, projektima i pandemiji

Popović - Devenport - Rakić
Izvor: Opština Gračanica

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, novoimenovani šef Misije OEBS na Kosovu, ambasador Majkl Devenport i zamenik ministra za zajednice i povratak Gazmend Salijević, obišli su danas Opštinu Gračanica i razgovarali sa predsednikom Srđanom Popovićem, saopšteno je iz opštine Gračanica.

Popović je Devenportu, kome je ovo danas bila prva zvanična poseta od preuzimanja dužnosti zahvalio što je izabrao Gračanicu i poželeo mu uspešan mandat, naglasivši da je lokalna samouprava sa OEBS-om uvek imala dobru saradnju, te da očekuje da će se dodatno unaprediti.

Rakića, ambasadora Devenporta i Salijevića, predsednik Popović je upoznao sa trenutnim stanjem u lokalnoj samoupravi i o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Na sastanku je razgovarano o projektima i planovima koji će biti realizovani po prioritetima, a koji bi trebalo da poboljšaju život građana u lokalnoj samoupravi.

Povodom Međunarodnog dana Roma, jedna od tema sastanka je bila i položaj Roma.

Predsednik Popović je istakao da lokalna samouprava konstantno radi na poboljšanju životnih uslova romske zajednice i pruža podršku u realizaciji njihovih planova i aktivnosti.

Nakon sastanka Rakić, Devenport, Salijević i predsednik Popović obišli su devetočlanu porodicu Emini iz Lapljeg Sela, kojoj su obećali pomoć u rešavanju stambenog pitanja.