Grainca: DPK mi nije pružio podršku, u Samoopredeljenju vidim priliku za razvoj

Adeline Grainca i Aljbin Kurti
Izvor: Gazeta Express

Doskorašnja poslanica Demokratske partije Kosova i novi član Pokreta Samoopredeljenje Adeljina Grainca rekla je da je napustila DPK, jer nije pronašla podršku ni na jednom nivou u toj stranci, prenosi Koha.

Grainca je istakla da joj je prelazak u Pokret Samoopredeljenje !otvorio put za razvoj kao političara".

"Napuštanje DPK bilo je iz političkih razloga. Od predstavljanja svog imena predsedniku (DPK, filijala Uroševac) do sada, nisam dobila podršku. Sve to zbog godina i nedostatka iskustva na polju politike. A osim toga, i zato što nisam bila deo dobro uspostavljenih političkih klanova. Od početka sam zanemarena i na lokalnom i na centralnom nivou, nije mi pružena mogućnost za razvoj kao mladoj političarki i kao osobi koja predstavlja mlade u Skupštini Republike Kosovo", rekla je Grainca.

Ona je dodala da u Samoopredeljenju videla svoju šansu, jer je to "partija čija je prosečna dob članstva mlađa, sa većim učešćem žena, sa mlađom prosečnom dobi i većim učešćem žena, boljim mogućnostima za razvoj i unapređenje ciljeva za prosperitetnu državu i društvo".

Grainca je rekla i prisustvovanjem jučerašnjem glasanju za predsednika Kosova nije prekršila izbornu volju birača.

"Jasna poruka mog biračkog tela je bila da učestvujem, jer ne žele da ponovo imamo izbore. Održavanje izbora značilo bi produženje trajanja pandemije, neadekvatan odgovor na ekonomski pad i, kao rezultat, izolaciju Kosova, ne samo zbog nedostatka liberalizacije viza, već i zbog pandemije. Stoga sam odlučila da saslušam svoje biračko telo i prisustvujem nedeljnom zasedanju uprkos činjenici da je kvorum već obezbeđen", dodala je Grainca.

Grainca je u međuvremenu rekla da su navodi DPK o dobijanju finansijske koristi "kleveta".

Najmlađa poslanica u kosovskoj skupštini Adeljina Grainca je, mimo stava svoje tadašnje stranke DPK, učestvovala sinoć na Skupštini gde je Vjosa Osmani izabrana za predsednicu Kosova, a kasnije ju je kosovski premijer Aljbin Kurti predstavio kao najmlađu članicu Pokreta Samoopredeljenja.