Grdžaljiu o saslušanju Berišaja: Korupcija šteti Kosovu na političkom i na ekonomskom planu

Safet Grdžaljiu
Izvor: Kosovo Online

Povodom saslušanja bivšeg ambasadora Kosova u Hrvatskoj Martina Barišaja u Specijalnom tužilaštvu u Prištini zbog sumnje da je učestvovao u koruptivnoj aferi u oblasti energetike, ekonomista Safet Grdžaljiu ukazuje da korupcija šteti Kosovu na političkom i ekonomskom nivou, kao i na planu evroatlantskih integracija.

Grdžaljiu je za Abc njuz rekao da je Kosovo potrošilo veliki novac na struju iako ima sve predispozicije da se bavi njenom proizvodnjom.

"Uvoz električne energije kada imate priliku da je proizvodite dešava se samo na Balkanu, a posebno na Kosovu. Kosovo je potrošilo veliki novac na uvoz struje. Istina je da je afera sa gospodinom Berišajem aktuelizovana prošle godine. Danas su političari takvog kalibra da učestvuju u situacijama koje štete Kosovu u smislu ekonomskog, integrativnog i političkog asketizma", ocenjio je Grdžaljiu.

Nedopustivo je, smatra ekonomista, da se školovan čovek poput Berišaja upusti u korupciju i našteti Kosovu na svim nivoima.

"Kada nastupate kao predstavnik političke stranke, vi ste zaštićeni, ono što ja verujem da je uznemirujuće je da je gospodin Berišaj bio doktor nauka. Da se ​​uroni u takvu aferu koja će ga kompromitovati u karijeri je nedopustivo. Naglašavam da je Kosovo puno oštećeno u mnogim pravcima", zaključio je Grdžaljiu.