Grenel: Nema ništa nezakonito u zastupanju politike SAD

Grenel i Tramp.jpg
Izvor: Reporteri

Bivši izaslanik američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel kaže da aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden i bivši američki predsednik Donald Tramp imaju istu politiku o kosovsko-srpskim ekonomskim sporazumima i da zastupanje politike SAD nije nezakonito. 

Grenel je to napisao na Tviteru reagujući na objavu bivšeg oficira američke vojske Marka Hertlinga, koji je kritikovao Grenela zbog posete Kosovu. 

"Mark Hertling ne zna da Bajden i Tramp imaju istu politiku o kosovsko-srpskim ekonomskim sporazumima....što postavlja pitanje: zašto Mark misli da je zalaganje za politiku SAD nezakonito", upitao je Grenel.

Hertling je prethodno na Tviteru kometarisao Trampovu izjavu, koji je između ostalog, naveo da je Grenel otišao na Merdare da promoviše važan Vašingtonski sporazum koji su u vreme njegovog mandata odvojeno potpisali predstavnici Beograda i Prištine. 

"Ovo je prilično loše, a možda i nezakonito. Ono što ga čini eksponencijalno gorim je ‘izaslanik’ Rik Grenel", napisao je Hetling.