Gucatijev sin: Moj otac i Nasim Haradinaj ratovali, a Kurti danas sedi u fotelji

Muslji Gucati
Izvor: Reporteri

Muslji Gucati, sin nekadašnjeg lidera Udruženja veterana OVK Hisnija Gucatija, kritikovao je premijera Aljbina Kurtija i vladu zbog toga što nisu reagovali na presudu njegovom ocu i Nasimu Haradinaju, navodeći da je zahvaljujući "ratu Gucatija i Haradinaja" Kurti dobio priliku da sedi u fotelji šefa vlade, prenosi Reporteri.

Gucati kaže da ga je iznenadilo to što posle nedelju dana nema ni zvanične reakcije kosovske vlade povodom presude. 

"Nemam ništa lično sa premijerom Aljbinom Kurtijem, ali je nepravedno ne reagovati na borce za slobodu. Nisu u pitanju Hisni Gucati i Nasim Haradinaj, već to da du vođe veterana osuđene. Zahvaljujući ratu Gucatija i Haradinaja premijer Kurti je danas mogao da sedne u fotelju i vodi Kosovo", rekao je Gucati za T7.

Gucati je naveo i da očekuje da će biti poništena prvostepena presuda Sudskog veće Specijalnog suda u Hagu po kojoj su njegov otac i Nasim Haradinaj osuđeni na po četiri i po godine zatvora i novčane kazne u iznosu od po 100 evra.

"Nadali su se da će biti oslobođeni, bili su optimisti da neće biti kažnjeni. Moj otac je mirno čekao odluku, nije bilo reakcija kada su presude bile objavljene, nije bilo nervoze ili bilo čega. Videli ste i scene kada su se smejali i pozdravljali. Uvereni su da će Apelacioni sud tu odluku preinačiti ili, ako je ne preinači, bar smanjiti kaznu", rekao je Muslji Gucati.