Hadžiu najavila tužbu za klevetu protiv Tačija, Abazi ga nazvao zločincem i odvratnim čovekom

Samoopredeljenje
Izvor: Lajmi

Vršilac dužnosti ministra pravde Aljbuljena Hadžiu najavila je večeras da će podneti tužbu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog klevete, dok ga je vršilac dužnosti potpredsednika vlade Kosova Haki Abazi nazvao zločincem i odvratnim čovekom.

Hadžiu je u objavi na Fejsbuk nalogu istakla da će tužiti Tačija zbog klevete zbog izjava u emisiji "Debata plus" na RTV Dukađini da "članovi porodice Aljbuljene Hadžiu imaju laboratoriju za drogu".

Prema njenim rečima, tužilaštvo ne bi trebalo da ostane nemo na Tačijeve izjave.

"Tači je izgubio kompas. Predsednik će biti odgovoran za ozbiljne optužbe. Rekao je da članovi porodice Aljbuljene Hadžiu imaju laboratoriju za drogu. Sutra ćemo podneti tužbu protiv ovog beskrupuloznog klevetnika", poručila je Hadžiu.

Vršilac dužnosti potpredsednika vlade Kosova Haki Abazi takođe je reagovao na večerašnje izjave Tačija, uputivši pogrdne reči na njegov račun.

"Hašim Tači je zločinac i odvratan čovek", napisao je Abazi u objavi na Fejsbuk nalogu.

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je večeras da v.d. premijera Aljbin Kurti, v.d. potrpredsednika kosovkse vlade Haki Abazi i v.d. ministra unutračnih poslova Dželjaj Svečlja treba da budu odgovorni za odlazak u sobu za prisluškivanje u Telekomu Kosova.

U emisiji na RTV Dukađini, Tači je istakao da samo glavni tužilac Kosova ima pravo da uđe u prostoriju za prisluškivanje.