Hadžiu: Očekujem konsenzus opozicije po pitanju reforme pravosuđa

Aljbuljena Hadžiu
Izvor: Reporteri

Ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu izjavila je da očekuje da će opozicione stranke pozitivno odgovoriti na poziv premijera Aljbina Kurtija za sastanke u vezi sa procesom reforme u pravosudnom sistemu Kosova, prenosi Reporteri.

Ona je rekla da su tokom ove nedelje planirani sastanci sa strankama zastupljenim u Skupštini Kosova.

„Počinjemo od opozicionih partija koje su zastupljene u Skupštini. Kao Vlada dužni smo da ih informišemo u vezi sa radnjama koje smo preduzeli u ovom procesu što je veoma važno. Sutra planiramo da održimo sastanak sa ABK. Koliko sam obaveštena, oni će biti prisutni. Cenim spremnost i spremnost da razgovaramo o veoma važnom procesu. Pozvali smo lidere stranaka, ali to ne isključuje mogućnost da oni delegiraju svoje predstavnike“, naglasila je Hadžiu.

Dodala je da se tokom ove nedelje očekuje da se sastanu sa DPK i DSK, jer prema njenim rečima reforma pravosuđa zahteva širok konsenzus.

„Uprkos našim političkim razlikama i našim ideološkim i programskim opredeljenjima, verujem da za reformu pravosuđa moramo biti ujedinjeni jer se, baš kao i mi, i druge stranke suočavaju sa zabrinutošću građana u vezi sa problemima sa kojima se suočavaju“, rekla je Hadžiu.