Hadžiu: Potrebno nam je još devet potpisa za pokretanje predloga za nepoverenje vladi

Aljubuljena Hadžiu
Izvor: KTV, prt. sc.

Pokret Samoopredeljenje započeo je prikupljanje potpisa za predlog za izglasavanje nepoverenja kosovskoj vladi. Razlog je, kako navode, loše upravljanje i pogoršana epidemiološka situacija usled pandemije.

Bivša ministarka pravde, poslanica Samoopredeljenja, Aljbuljena Hadžiu izjavila je da do sada nijedna druga stranka iz opozicije nije podržala svrgavanje Hotijeve vlade.

“Hotijeva vlada nema legitimitet jer nema podršku građana Kosova. Otkad je Hoti došao na vlast, videli smo samo neuspehe, a posebno u vezi izazova sa pandemijom. Situacija pre dolaska ove vlade bila je bolja”, ocenila je Hadžiu, prenosi Koha.

Jedna od tačaka zbog čega se insistira na rušenju vlade je način na koji se upravlja situacijom u vreme pandemije.

“U vreme kada je srušena Kurtijeva vlada, situacija sa pandemijom bila je u redu”, rekla je ona.

Kada je reč o potpisima za prosleđivanje zahteva za nepoverenje vladi, Hadžiu je rekla da Samoopredeljenje ima 31 glas.

Hadžiu kaže da je potrebno najmanje još 9 da se pošalje u parlament inicijativa, a potom 61 da prođe, odnosno da vlada bude oborena.

“Da bismo formalno podneli predlog, potrebno nam je 40 glasova, dok naša grupa ima najmanje 31 poslanika, pa nam treba još devet. Zatim nam treba 61 da bismo oborili vladu. Mi komuniciramo sa drugim parlamentarnim strankama u opoziciji ili na vlasti… Najveći izazov je sada prikupljanje devet glasova”, rekla je Hadžiu.

Rados
08. Avgust 2020.
Pa bivsa ministrice bas si se uzelhela fotelja taman si se zagrejala u fotelju ni 2 meseca i oborise tvoju vladu.Kakva je ovo drzava svaki stalno se obaraju vlade.Prav dzungla svi hoce u fotelju.Cudna ova nova drzava Kosovo.Nikako da stane na noge jedan protiv drug svi hoce u fotelje.Bog da sacuva sta ce biti dalje.A tek da nije priutan Kfor i Americka baza Bondstil
sigurno bi doslo do obracuna sa krvavim ishodom.Opet zbog fotelje.Neka vam je bog u pomoci inace od vas nema nista.