Hajdari: Uspostavićemo mere reciprociteta prema Srbiji

Kurti - Hajdari
Izvor: Reporteri

Ministarka industrije, preduzetništva i trgovine Rozeta Hajdari izjavila je da će kosovska vlada, kao što je obećala, uspostaviti mere reciprociteta prema Srbiji i da su pripreme u toku, prenosi Reporteri.

"Planirane mere za reciprocitet prema Srbiji, su u pripremi i preduzimaju se u punoj koordinaciji sa vladinim kabinetom, dakle ne samo sa jednim ministrom. Spremamo se da preduzmemo mere reciprociteta", rekla je Hajdari.

Dodala je da je prva mera usvajanje Zakona o spoljnoj trgovini, koji štiti tržište i usklađen je sa pravilima Svetske trgovinske organizacije.

"Tražila sam od premijera da ispita prepreke koje imamo sa Srbijom. Ne bi trebalo da donosimo ishitrene odluke, kako ne bi bilo problema u primeni", rekla je Hajdari.

Tokom predizborne kampanje, premijer Aljbin Kurti je izjavio da je uvođenje mere reciprociteta Srbiji pitanje dana ili nedelje.

"Pitanje je dana ili nedelje, a ne meseci. Ne znam sada kakav će biti sled, ali to je jedna od prvih stvari koje ću učiniti", rekao Kurti tada u emisiji "Debata plus" na RTV Dukađini.

Hajdari je naglasila da je povodom 100 dana Vlade, Kurti pre nje javno rekao da kada se donese odluka o reciprocitetu nema povratka.

"Nije dobro za Kosovo da nameće 'ad hok' meru reciprociteta, a zatim da ima problema u primeni", rekla je Hajdari.

kiki
14. Jul 2021.
bravo
Dule
14. Jul 2021.
Da, sledeća bajka je Vuk i 7 jarića
Dragan Petkovic Peciko
14. Jul 2021.
Bravo Kurti!!!