Haljiti: Kurti i Vučić u Briselu da razgovaraju i shvate da su sporazumi obaveze

Džavit Haljiti
Izvor: Teve 1

Poslanik Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti poručio je da je neophodno da se Aljbin Kurti i Aleksandar Vučić sastanu i nastave razgovore, ističući da se nada da tokom sastanka neće biti sukoba, piše Gazeta blic.

Kako kaže, nada se da će sastanak za obe strane biti prilika da shvate da su sporazumi obaveze i da se moraju primeniti.

"Imperativ je da se Kurti i Vučić sastanu i nastave razgovore. Kurti je uvek bio angažovan u dijalogu, preko zamenika premijera Besnika Bisljimija. Vreme je da da direktan doprinos, uzimajući u obzir ustavne obaveze koje ima kao premijer i neophodnost razumevanja da Kosovo ima samo jedan put i pravac. Onaj ko pokušava da izbegne da bude potpuno u suprotnoj orijentaciji i putu od SAD i EU, sa nekim je drugim, ali ne i sa narodom Kosova", rekao je Haljiti.

Dodaje da je nacionalni interes Kosova koordinacija odluka po nalozima SAD i EU.

"Verujem da ovaj sastanak neće biti bitka sukoba sa "vetrenjačama" već će to biti sastanak na kome će obe strane shvatiti da su dogovori obaveza i da se moraju sprovoditi, ne zbog izbornih interesa već zbog interesa naše dve zemlje", zaključio je Haljiti.