Haljiti: Nove mere zbog zabrane dinara bile bi katastrofalne za Kosovo

Džavit Haljiti
Izvor: Teve 1

Zamenik predsednika DPK Džavit Haljiti izjavio je da su predstavnici međunarodne zajednice zabrinuti zbog odluke Kosova o zabrani upotrebe srpskog dinara, i naglasio da je ta odluka doneta prerano, te da bi za Kosovo bilo katastrofa ako se preduzmu nove mere, prenosi Front onlajn.

On smatra da o tom pitanju treba razgovarati i dati vremena.

Međutim, kada je reč o izjavama američkog ambasadora na Kosovu Džefrija Hovenijera, koji je upozorio na posledice ako se zahtevi SAD ne uvaže, Haljiti je rekao da bi bila katastrofa ako bi bile uvedene nove mere protiv Kosova.

"Ne očekujem, i verujem da vlada SAD neće da preduzima mere protiv Kosova. Možda će to biti protiv pojedinaca koji se ne pridržavaju pregovora i krše zakone, ali što se tiče mera u ovim okolnostima, to bi to bila katastrofa za Kosovo“, naveo je Haljiti  .

Haljiti kaže da želi da veruje da će biti prekinuta politička avantura za izborne interese.

"Nadam se i želim da verujem da će politička avantura za izborne interese biti zaustavljena i da je sklopljen dogovor između zemalja Kvinte i američkog ambasadora i da će sve početi da funkcioniše normalno i da će biti ostavljeno vreme da ova odluka zaživi", dodao je on.