Hamiti: Kurti "otkrio" tek posle izbora da Ustav ne dozvoljava ujedinjenje sa Albanijom

Muhamet Hamiti
Izvor: GazzetaExpress

Funkcioner Demokratskog saveza Kosova i bivši ambasador Kosova u Londonu, Muhamet Hamiti izjavio je povodom posete nemačke kancelarke Angele Merkel Tirani i sastanku koji je održala sa premijerom Aljbinom Kurtijem, da Kosovo ima izgrađene odnose sa Nemačkom i da takav odnos bi trebalo da održe aktuelni političari, prenosi Gazeta ekspres.

Kritikovao je Kurtijev govor nakon sastanka sa Merkelovom.

„Nema potrebe da na spoljnopolitičkom nivou izgovaramo izjave za unutrašnju političku potrošnju“, rekao je Hamiti za RTV Dugađini.

Govoreći o lošim odnosima Kurtija i albanskog premijera Edija Rame, Hamiti je rekao da su obojica krivi.

Istakao je da su Kurtiju bila puna usta ujedinjenja sa Albanijom i da je tek nakon što je postao premijer shvatio da Ustav to ne dozvoljava.

„Kurti je isti onaj koji je na osnovu platforme Pokreta Samoopredeljenje o ujedinjenju sa Albanijom dobio mnogo glasova. Nekoliko dana nakon izbora 14. februara ’otkrili’ su da Ustav Kosova ne dozvoljava ujedinjenje sa Albanijom“, rekao je Hamiti.

Kritikovao je Vladu što nije imenovala nove ambasadore u mnogim zemljama širom sveta.

Miodrag iz Peći
15. Septembar 2021.
Kurti je to oduvek znao ali je zato krivio Srpsku Listu i njenih maksimalnim brojem glasova u parlameentu. Osim toga, Kurti pokazuje odbojnost prema EU, ne interesuju ga nova priznanja, već mesecima ne rade kosovske ambasade, ne priznaje kosovsku zastavu već samo albansku, učestvuje na albanskim izborima...