Haradinaj: Kurti je šef korumpiranih i kreator korupcije

Ramuš Haradinaj
Izvor: Gazeta Express

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj optužio je premijera Aljbina Kurtija i pokret Samoopredeljenje za korupciju jer, kako je naveo, štite uhapšenog direktora KEK Nagipa Krasnićija, prenosi Dukađini.

Haradinaj je na sednici Skupštine Kosova nazvao Kurtija "šefom korumpiranih".

“Upozorio sam na opasnost od bliskih veza, kao najopasnijeg oblika korupcije. To se dešava kada se u odboru u kojem ima mnogo finansijskih interesa, postavljaju prijatelje donosioca odluka, premijera koji ih je lično intervjuisao. Razmislite zašto premijer dolazi na sednicu i brani prijatelja a ne tužioca. Kurti i Samoopredeljenje su definisali ovakav oblik bliskih veza kao model korupcije”, naveo je Hradinaj.

On je dodao da je sve koji su na nekoj od vodećih pozicija u javnim preduzećima intervjuisao Kurti.

„Možete li mi onda reći da Aljbin Kurti nije korumpiran? On je gazda korumpiranih, on je kreator korupcije. Veruje da su samo njegovi prijatelji nekorumpirani", dodaje Hradinaj.

Smatra da Kurtija ucenjuju imućni i uticajni ljudi i da njegovo ponašanje pokazuje kupolu korupcije.

Haradinaj je pozvao Kurtija da se pozabavi zakonom i tužiocem.

„Naš zadatak je da pokažemo šefu korupcije da će se ovo jednog dana završiti. Recite danas pre nego što bude prekasno, da sačuvate našu demokratiju i naš društveni sistem. Postani premijer koji poštuje zakon i tužioca”, poručio je Haradinaj Kurtiju.