Haradinaj: Kurti ne želi da ide u SAD i ne poštuje ih, draži su mu neki levičarski pokreti

Ramuš Haradinaj
Izvor: GazzetaExpress

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj u emisiji "Presing“ na T7 zamolio je premijera Aljbina Kurtija da ne ide u Vašington, jer mu tamo, kako je naveo, jednostavno nije mesto, prenosi Gazeta ekspres.

"Mislim da premijer neće ići u Vašington. Ne želi tamo, ne želi da ide. Kao turista možda, iz zabave. Ali, kao kosovski zvaničnik ne želi da ide jer se vidi da je pobegao od Amerikanaca, u svakoj temi je bežao od njih, stalno je bežao od njih i u pristupu dijalogu. Sada smo mi krivi što se dijalog ne odvija, a u stvari je Srbija“, rekao je Haradinaj.

Dodao je da Kurti ne poštuje SAD i da se oseća prijatnije sa nekim levičarskim pokretima koji ispisuju grafite u Moskvi.

"To nije poštovanje Amerike. On beži, oseća se prijatnije sa nekim evropskim, levičarskim pokretima, koji nažalost, gravitiraju ka Moskvi“, dodao je Haradinaj.

Aljbin Kurti je tokom septembra u Skupštini obećao poslanicima da planira da ode u Vašington tokom novembra.

Gazeta ekspres navodi, da su dva puta tokom septembra slali pitanja u kabinet premijera, ali su ostali bez odgovora.

Novembar je prošao, a Kurtijev plan da ode u Vašington nije ostvaren, piše Gazeta ekspres.

Haradinaj je kritikovao rad aktuelne vlade rekavši da i oni ljudi koji su Kurtijevoj blizini žele da "potone“ i zapitao, šta Kurtijeva vlada radi ili koji je posao odlično odradila?

"Ostavio nas je bez velikih poslova. Ostavio nas je bez "Kontur Globala“, bez američkog gasa i bez Zakona o platama", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je naveo razlog za "Kurtijeve neuspehe“.

"Verujem, ponekad sam ubeđen da je neko njemu blizak tu samo da bi ga potopio. Mislim da oko sebe ima ljude, koji imaju samo jedan cilj, da što brže potone“, naglasio je Haradinaj.