Haradinaj: Presuda Mladiću nada da će pravda biti izvršena i za kosovske žrtve

Ramuš Haradinaj
Izvor: lajmi.net

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je nakon izricanja presude generalu Ratku Mladiću izrazio nadu da će se pravda izvršiti i za žrtve na Kosovu.

Haradinaj je u objavi na Fejsbuku naveo da "izricanje presude Haškog tribunala srpskom zločincu Mladiću daje nadu da će pravda biti izvršena za žrtve masakra“, nabrajajući mesta na Kosovu u kojima su, kako je naveo "izvršeni masakri“.

Treba podsetiti da optužbe za ratne zločine i mafijaške aktivnosti dugo prate Ramuša Haradinaja, a o tome je nedavno pisala i nemačka štampa.

Haradinaj je u Hagu dvaput oslobođen nakon što su svedoci nestajali i ginuli pod nerazjašnjenim okolnostima.

Po treći put je išao u Hag pre dve godine, i još se ne zna sudbina te optužnice.

Rado
08. Jun 2021.
Tako je ako je kriv alinisto i vi bi trebalo biti osudjeni za zlocine pocinje na Kosovo tacno Radonicko jezero gde su pobijeni i nestali mnogo Srba i Roma ali ste likvidirali sve potencijalne svedoke za koje ste bili sigurni da ce svedociti protiv vas.Ako sebe smatrate herojem da ste se borili za slobodu to isto kaze i Mladic ali vi se plasite .Trebate sami dobrovoljno da se prijavite Hagu za zlocune koje ste pocinili nad Srbima Romima i Albancima koji su bili lojalni Srbiji i koji su bili protivnici OVK.Kao sto je Madic osudjen za ubistva Bosnjakabu Bosni i vas treba osuduti za ubistvana Kosovu.Tada ce pravda biti zadovoljena.Vi se radujete sto je Mladic osudjen na dozuvotnu robiju a vi zavzlocine koje ste pocinili u zoni Dugadjini i dalhe ste slobodni kao da niste nista i nikog ubili pod vasom komandom.
Gringoa
08. Jun 2021.
Tacno trebate i vi biti osudjeni za zlocine koje ste pocinili na Kosovu nad Srbima Albancimai Romima i ubistva oko 12 svedoka koji su trebali svedociti protiv vas.Tek data ce pravda biti zadovolhena.