Hadžiu: Presuda Mladiću dobra vest za Kosovo

Aljbuljena Hadžiu
Izvor: GazzetaExpress

Kosovska ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu objavila je da je presuda Haškog tribunala izrečena danas generalu Ratku Mladiću dobra vest i da Kosovo mora dobro da pripremi tužbu protiv Srbije za genocid.

„Vest o doživotnom zatvoru genocidnog lidera, Ratka Mladića, svakako je dobra vest ne samo za hiljade porodica koje su izgubile svoje najmilije već i za međunarodnu pravdu. Za zločin nije kriv samo Mladić, već i Srbija kao odgovorna i planer genocida“, objavila je Hadžiu na Fejsbuku.

Istakla je da je Srbija pod vođstvom Slobodana Miloševića počinila genocid pored Bosne i na Kosovu i da je država odgovorna.

„U tom pravcu je imperativ da uz dokaze, Institut za ratne zločine i osnaživanje pravosudnih institucija, pripremimo tužb protiv Srbije za genocid, kako bi se ispunila pravda, za hiljade ubijenih, hiljade spaljenih i uništenih kuća, opljačkanih i proteranih sa svoje zemlje“, dodala je u objavi Hadžiu. 

 

Miodrag iz Peći
08. Jun 2021.
Zabrinite se vi za vaše ratne zločince i ponognite sudu u Hagu da rasvetli zločine OVK (UQK) i da dokaže terorističku i zločinačku prirodu OVK.