Haradinaj Stubla optužila Lajčaka da želi da vrati ideju o korekciji granica

meliza haradinaj stubla
Izvor: Indeksonline

Kosovska ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla rekla je da su Lajčakove izjave, o promeni Ustava Kosova sa ciljem prilagođavanja Republici Srpskoj, paranoične diskusije, javlja Gazeta Ekspres.

Haradinaj Stubla je na Tviteru napisala da bi Srbija trebalo da se izvini za izazvani genocid, poštuje 33 sporazuma potpisana u Briselu sa jasnim ciljem uzajamnog priznavanja.

"Pretnje i zablude u raspravi usmerene na promenu ustava kako bi se prilagodio takozvanoj „Republici Dodik“ na Kosovu - u stvarnosti služe da bi se ideja o razmeni teritorija i etničkih granica vratila kao nešto manje opasno u poređenju sa ovim. Dobra vest je da će i jedno i drugo ponovo propasti", poručila Haradinaj Stubla.

Kako je dodala, Kosovo je posvećeno konstruktivnom dijalogu sa Srbijom, izvinjenju i pravdi za genocidne zločine u Srbiji 1990-ih, trenutnom povratku i informacijama o nestalim licima u masovnim grobnicama u Srbiji i pridržavanju 33 tehnička sporazuma s ciljem uzajamnog priznavanja u sadašnjim granicama.