Haradinaj: Vlada vratila situaciju na severu na period pre proglašenja nezavisnosti

Ramuš Haradinaj
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je vlada Aljbina Kurtija jednostranim odlukama vratila situaciju na severu Kosova na period pre nego što je proglašena nezavisnost Kosova.

"Nažalost, situacija na severu je kao pre proglašenja nezavisnosti, jer su mnoga ovlašćenja preneta na Kfor i Euleks. Vraćena su stara ovlašćenja, a podrazumeva se da smo mi i naša policija strana koja treba da kontroliše situaciju koliko god je to moguće. To su situacije koje je ova vlast napravila zahvaljujući Kurtiju i Bisljimiju", rekao je Haradinaj za RTK.

Govoreći o obavezama Kosova, rekao je da Kosovo treba da sluša savete SAD, a ne ono što je dogovoreno u Bratislavi, i da je Kusari Ljilja izdala Amerikance.

"Bratislava po mom mišljenju nije naša strategija, naša strategija je Amerika sa američkim ambasadorom ovde, a sa Hilom tamo. Nema logike da šef vlade ovde ide u tamošnje opštine i šalje naloge vladi te zemlje šta da radi sa susednom državom, mislim da je gospođa Kusari nekako izdala Amerikance. Dakle ovo je kršenje poverenja", zaključio je Haradinaj.