Hari Barjaktari: Kongresmen Tores mi je rekao da će nastaviti tamo gde je Engel stao

Riči Tores
Izvor: Twitter

Među novim članovima američkog Kongresa, nalazi se i Riči Tores koji je obećao da će slediti stav Eliota Engela po pitanju Kosova i albansko-američke zajednice, a obećao je i da će uskoro posetiti Kosovo, piše Ilirija pres.

Toresa nazivaju i mladom zvezdom u usponu i on predstavlja 15. okrug Njujorka, koji je dobro upoznat sa albanskom zajednicom, s obzirom na to da se u okviru tog okruga nalazi i tzv. Mala Albanija.

Pre nego što se kandidovao za Kongres, Tores je nekoliko godina služio u gradskom veću Njujorka, predstavljajući okrug koji uključuje četvrti u kojima žive i rade Albanci.

Pre toga služio je kao direktor u kancelariji odbornika Džejmsa Vejsa.

Kako su demokrate zadržale većinu u Kongresu, Tores je u novembru ušao u istoriju kao prvi gej afro Latinoamerikanac ikad izabran kao član američkog Kongresa.

Još važnije za albansko-američku zajednicu, kongresmen Tores pokazao je snažno interesovanje za spoljne poslove i obećao je da će uskoro posetiti Kosovo.

Hari Bajraktari, biznismen i vođa albansko-američke zajednice, organizovao je prošlog avgusta sastanak ministra spoljnih poslova Kosova Meljize Haradinaj-Stuble i Toresa, nekoliko nedelja nakon što je pobedio na Demokratskoj primarnoj izbornoj listi za 15. okrug Njujorka.

Na sastanku su im se pridružili i drugi članovi albansko-američke zajednice.

Sastanku su takođe prisustvovali ambasador Kosova u Vašingtonu Vljora Čitaku i diplomata iz konzulata Kosova u Njujorku LJuljzim Krasnići.

"Riči Tores će biti sjajan predstavnik svog okruga i želim mu svu sreću. Rekao mi je da će nastaviti tamo gde je kongresmen Engel stao“, rekao je danas Hari Bajraktari za list Ilirija pres.

Balista-nacista
04. Januar 2021.
Još kad bi Tores znao da na Kosovu podrška LGBT populaciji je 00.2% baš bi ih tada podržavao