Haziri: Dijalog je preveliki zalogaj za Kurtija

Ljutfi Haziri i Aljbin Kurti
Izvor: Reporteri

Potpredsednik DSK Ljutfi Haziri rekao je da je dijalog Srbije i Kosova "preveliki zalogaj" za premijera Aljbina Kurtija, prenosi Gazeta ekspres.

Haziri je naveo da još uvek nije saopšteno o čemu će se razgovarati na sastanku na visokom nivou u okviru dijaloga koji je zakazan za 14. septembar.

"Prošlo je dosta vremena otkako sam upozoravao na vruć septembar za Kurtijevu vladu. Agenda sastanka 14. septembar i dalje nije poznata. Ni premijer, ni međunarodni posrednici nisu najavili šta će biti tema o kojoj će se razgovarati,", istakao je Haziri.

Haziri je dodao da Kurti pokušava da spasi loše dogovore koje je postigao.

"Izgleda da je dijalog krupan zalogaj koji Kurti ne može da sažvaće. Sada o međunarodnim obavezama Kosova nije dobro razgovarati. Oni se uzimaju kao odgovornost. Kurti je dao puno pravo DSK i drugim partnerima za prethodne sporazume, koji su bili najmanje moguće zlo koje se moglo desiti", rekao je Haziri.

Istakao je da je hitno potrebno da Kosovo popravi odnose sa partnerima koji su narušeni.

"Moraju se popraviti odnosi koji su narušeni sa EU, NATO, Belom kućom, i izuzetno napeti odnosi sa Crnom Gorom, Albanijom i Severnom Makedonijom", naglasio je Haziri.