Hetemi: Nisam obavešten da je trebalo da prijavim imovinu

Ljuljzim Hetemi
Izvor: Kosovo Online

Gradonačelnik Leposavića Ljuljzim Hetemi, koji je na toj funkciji od maja, nije ispunio svoju zakonsku obavezu i u okviru svog mandata prijavio imovinu kojom raspolaže, piše Gazeta Ekspres.

Hetemi je izjavio prilikom telefonskog razgovora sa tom redakcijom da nije bio obavešten da treba da prijavi imovinu Agenciji za borbu protiv korupcije.

Hetemi je među brojnim funkcionerima na Kosovu koji su izbegli svoju zakonsku obavezu i nisu prijavili svoje vlasništvo i nepokretnosti nadležnim institucijama.

Broj javnih funkcionera na Kosovu koji nisu prijavili imovinu Agenciji za borbu protiv korupcije povećan je za oko sedam puta u odnosu na prošlu godinu, a direktor te Agencije Il Bulješkaj primećuje da se to dešava uprkos olakšicama u procesu prijavljivanja.

Bulješkaj navodi da je tokom prošle godine bilo više od 30 ljudi koji nisu prijavili imovinu, dok će se ove godine pokazati da će taj broj dostići i cifru od 200 i dodaje da je u obavezi da prijavi imovinu bilo 8.000 javnih funkcionera.

Ističe da za sve one koji se nisu odazvali na ovaj poziv, zakon predviđa izricanje novčanih kazni počev od suspenzije 30 odsto mesečne zarade pa do krivičnih prijava pravosudnim institucijama.