Hil o spotu na Tviteru: Nisam izašao iz okvira diplomatije, saglasan sam da je Srbija deo Zapada 

Kristofer Hil
Izvor: N1

Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil, povodom spota koji je objavio na Tviteru, u kojem se smenjuju izjave zvaničnika, analitičara i pojedinih javnih ličnosti o značaju evropskih integracija Srbije, rekao je za Juronjuz da time nije izašao iz okvira diplomatije, te ponovio da je saglasan sa time da je Srbija deo Zapada.

U spotu su "sublimirane" izjave premijerke Ane Brnabić i ambasadora Srbije u Vašingtonu Marka Đurića, te vlasnika TV Pink Željka Mitrovića, analitičara Aleksandra Radića i drugih, koji govore o tome da je Srbiji mesto na Zapadu.. 

Hil je rekao da je hteo da kaže da je saglasan sa time da je Srbija deo Zapada. 

"Prvo, ne tvitujem mnogo. A pošto sam u Srbiji, i optimista sam, čujem mnogo ljudi koji daju takve izjave, da je Srbija zaista deo Zapada. Samo hoću da kažem da se slažem sa tim. To je sasvim jasno", rekao je on.  

Ističe da zna da nekim ljudima to teško pada, ali da misli da je, kako vreme prolazi i "uprkos svim  frustracijama", prilično jasno gde će Srbija završiti.

"Zato, hajde da stignemo tamo što pre", poručio je Hil. 

Naveo je da postoji nešto što se zove javna diplomatija, kada neko želi da utiče na javno mnjenje. 

"Ne mislim da sam izašao iz okvira diplomatije. To se dešava, javno koristite privatne komentare. Ovo su bili vrlo javni komentari", zaključio je Hil.