Hiseni: Rugova nikada nije bio protiv OVK

Skender Hiseni
Izvor: Ekonomia Online

Bivši koordinator Prištine za dijalog sa Beogradom Skender Hiseni govoreći o starim optužbama protiv bivšeg predsednika Ibrahima Rugove zbog njegove izjave o OVK tokom rata, po prvi put pokazao da su on i dva preminula člana DSK Džemalj Mustafa i Enver Maljoku, zajedno stali u njegovu odbranu, prenosi Gazeta ekspres.

"Čuli ste tvrdnje sporednih aktera da je Rugova navodno bio protiv OVK. Dozvolite mi da dekonstruišem te izjave. Ja, Džemalj Mustafai Enver Maljoku smo razgovarali zašto u kancelariji predsednika Rugove. A Rugovin odgovor je bio, ciiramt: „Čoveče, ako ja izađem i kažem da Kosovo ima vojsku, onda takođe govorim svetu da se dve vojske bore jedna protiv druge i kada se dve vojske bore jedna protiv druge, jedna uzima sve. Nemam nameru da naudim tim dečacima u planinama koje je on rado nazivao borcima za slobodu. Na svakoj konferenciji govorio je o OVK kao o vojnicima slobode", naveo je Hiseni.

Hiseni je rekao da Rugova nikada nije davao negativne izjave o OVK.

"On je rekao da kada se neko dođe na prag kuće i napadne vas, vi imate pravo da se branite. Oni nisu teroristi (vojnici OVK), rekao je Rugova i u Haškom sudu", nastavio je Hiseni.

Prema njegovim rečima, Rugova je svaku svoju izjavu nekoliko puta preispitao pre nego je dao.