Hodžaj: Liturgija u centru Prištine održana uz dozvolu Vlade Kosova

Enver Hodžaj
Izvor: Ekonomia Online

Vršilac dužnosti predsedmola Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj rekao je da je liturgija u srpskoj crkvi u Prištini održana uz dozvolu Vlade Kosova, prenosi Reporteri.

Hodžaj je na Fejsbuku napisao da dolazak vladike Teodosija i srpskih hodočasnika nikada ne može biti osigurana bez dozvole, obezbeđenja i političke podrške Vlade.

Hodžaj je rekao da je danas karakter države Kosovo ugrožen i da su prema njemu otvorene nove teme u dijalogu sa Srbijom koje će biti potvrđene na sastanku Kurtija i Vučića 15. juna.

"Ova liturgija je bar religiozna. Sve u vezi s tim je političko, usmereno samo na iskrivljenje istorije, istine i opravdanja genocidnog režima, poput Miloševićevog. Ruševine podignute i nedovršene u vreme okupacije trebalo je tretirati kao takve - projekat šovinističkog otuđenja protiv Albanaca koji je zaustavljen i nikada nije završen“, napisao je on na Fejsbuku.

 

Gringo
10. Jun 2021.
Ah Envere boli vas Srpska liturgija u centru Pristine koja je zadnji put odrzana 1998 god.Boli vas mnogo prisustvo Srpskih pravoslavnih vernika.
A znate li da je u Pristini zivelo oko 30.000 Srba a sada ih nema ni 20 Srba jese pitate gde su ti ljudi kojih je proterao sa svojih vekovnih ognjsta.Sta ste uradili za ovih 20god kako ste na vlast za povratak prognanih Srba sa Kosova i Metohije .Niste nista uradili.
To se zove etnicko ciscenje jednog naroda koji je vekovima prisutan na Kosovu i Metohiju.Heste culi za Kosivski boj 1389 god to su Srbi ratovali oni su zivote dali za Kosovo i Metohiju.Srbija ima dugu istoriju na Kosovo.
Miodrag iz Peći
11. Jun 2021.
U Prištini je pred sam rat živelo 80.000 Srba.