Hodžaj o izborima u Crnoj Gori: Pobedila srpsko-ruska verzija

Enver Hodžaj.jpg
Izvor: Kosovo Online

Zamenik predsednika kosovske skupštine iz Demokratske partije Kosova (DPK) i bivši ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj ocenio je da je Crna Gora, na predsedničkim izborima, porazom Mila Đukanovića, dobila "verziju ’Velike Srbije’ i ruskog sveta", preneo je Telegrafi.

Hodžaj je na konferenciji za medije, posle sednice Predsedništva Skupštine, rekao da je ono što se desilo u Crnoj Gori nova faza regionalne politike.

"Ono što se desilo u Crnoj Gori je nova faza regionalne politike, gde nema sumnje da je pobedila verzija ’Velike Srbije’ i srpskog i ruskog sveta. Sada se očekuje da se vidi kako će se ponašati predsednik i nova vlada. To je jedna nova faza regionalne politike", rekao je Hodžaj.

Kako je rekao, izbori su označili kraj jedne ere i kraj saradnje koja je, kaže, postojala dok je predsednik bio Đukanović, kada je reč o podršci Kosovu.

Kada je reč o početku sudskog procesa protiv bivših čelnika OVK, Hodžaj je rekao da je ova faza bolna za Kosovo, ali je izrazio uverenje da će se na kraju procesa bivši lideri OVK vratiti kao pobednici iz Haga.

"Ovo je nova faza za Kosovo, teška faza, puna bola, ali i nepravedna faza, za koju smo sigurni da će biti okončana pravedno. Svi lideri OVK su heroji rata i heroji mira", rekao je on.

Poslanik DPK Hadži Avdili rekao je da su posle pada Đukanovića u Crnoj Gori jedina prepreka stvaranju "srpskog sveta" ostaju Vjosa Osmani i Aljbin Kurti.