Hodžaj: Pomno pratimo situaciju u Beču, molimo se za austrijski narod

Enver Hodžaj
Izvor: Klan Kosova

Bivši kosovski ministar spoljnih poslova, član parlamenta i član rukovodstva Demokratske partije Kosova je nakon oružanog napada u centru Beča, poručio da se nada najboljem za austrijski narod.

„Strašne vesti iz Beča. Molim se za svoje prijatelje dok pažljivo pratim situaciju i nadam se najboljem za austrijski narod“, objavio je Hodžaj na Tviteru.

Tokom večerašnjeg napada u Beču ubijen je jedan prolaznik, kao i jedan napadač, a ima i više povređenih, rekao je portparol policije Harald Seres.

Dodao je da je policija uspela da ubije jednog osumnjičenog za oružani napad u centru Beča, kod koga je nađena "duga cev".

Kada je reč o identitetu ubijenog, rekao je da je u toku istraga i da ne može ništa da kaže o tome, kao ni o pozadini napada, koji je počeo oko 20 časova.

Preneo je da je bilo šest mesta na kojima se pucalo u blizini ulice u kojoj se nalazi bečka sinagoga.

Iz Udruženja bečkih bolnica saopšteno je da je u bolnice doveženo 15 povređenih, od kojih je sedam teško povređeno, a tu informaciju nije želeo da potvrdi Seres, već je rekao da ima mnogo povređenih, teško povređenih, među kojima i jedan policajac.

Ukazao je da je policijska akcija još u toku i apelovao na građane da ne izlaze iz kuća, a onima koji se nalaze u nekom ugostiteljskom objektu da iz njega ne izlaze do daljnjeg.